Hoe verse friet bakken in airfryer

Geplaatst op: 13.01.2021

Maar omdat niet iedereen deze nieuwste versie heeft, leg ik hieronder uit hoe je zelf friet uit de traditionele Airfryer maakt. Met dit recept voor knapperige verse frietjes uit de Airfryer kan je voortaan zonder zorgen patatjes eten.

Ik heb het meteen geprobeerd en de frietjes smaakten heel goed, maar waren wel een beetje slap. Haal het mandje er nu even uit stort de frietjes in een mengkom.

Ondertussen meng ik de frietjes met 1 eetlepel olie die een hoog rookpunt kent Ik heb Arachideolie gebruikt. Je laat je frietjes nu een half uurtje in ijskoud water staan. Voeg 1 el zonnebloemolie toe en schud de kom even heen en weer zodat alle frieten bedekt zijn met olie. Of bekijk hoe Sabine verse friet maakt in de airfryer.

Ik deed ze er nt iets langer in en schudde ze een paar keer om maar hield verder het recept aan. Warm deze dan voor op graden. Dit is een mooi product van pure cacaoboter die er voor zorgt dat wat je bakt goed wordt dichtgeschroeid.

Dennis says:. Heerlijk krokant en mooie kleur.

Ik kwam eigenlijk toevallig achter dit simpele receptje.

Snijd deze plakken weer in repen van 0,5 tot 1 cm. In de oven wordt het toch nooit zo krokant als uit de frituur.

Indien nodig verwarm je tussendoor de airfryer tot graden. Welke producten zijn gevoelig voor het roken? Dit is niet gewenst want te veel suiker in een aardappel zorgt voor donkergekleurde frieten.

  • Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
  • Wat bedoel je met neutrale olie?

Dit vind je misschien ook leuk. Je kan ze nog 5 minuten langer garen voor meer krokantheid. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd?

Deel dit Recept. Ga je ook mijn verse frites recept maken. Wil je iedere dag een nieuw recept. Spring naar de primaire inhoud.

Tips van Kookidee

Cynthia says:. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Bekijk dan hier alle Philips Airfryer Aanbiedingen.

Zo bak je zelf de lekkerste verse airfryer friet Artikel Gepubliceerd op 15 okt De perfecte friet is goudgeel en lekker hoe verse friet bakken in airfryer en die kan jij zelf thuis bakken. Je krijgt smart forfour electric drive leasen in de centrifuge nooit zo droog als met een doek en dit ga je echt merken aan het eindresultaat?

De airfryer kan verse aardappelen heel goed frituren en bakken. Zorg er voor dat je olie een hoger rookpunt dan graden kent, anders heb je kans dat de olie gaat verbranden.

En terwijl ik weet dat dit eigenlijk heel makkelijk is.

Even getest

Join the Conversation. Friet afspoelen en zorgvuldig drogen. Een hoop mensen lopen keer op keer stuk op het maken van verse friet uit de Airfryer. Wat bedoel je met neutrale olie?

  • Sommigen denken dat je voor het maken van friet een vastkokende aardappel nodig hebt, dit is niet juist.
  • Giet na een half uur de friet af en dep deze goed droog met behulp van een theedoek.
  • Zorg er voor dat je olie een hoger rookpunt dan graden kent, anders heb je kans dat de olie gaat verbranden.
  • Maar welke aardappels heb je daarvoor nodig en welke olie?

Het is zo makkelijk en snel. Je kunt ook al voorgesneden frites kopen die je in het koelschap kunt vinden, een Airfryer en wat arachide olie! Bijgerechten   Laat ze minimaal een half uur staan, voor ongeveer een euro.

Het enige dat je nodig hebt is een zakje kruimige voorgekookte aardappelen, liever nog iets langer! De meeste mensen gebruiken een airfryer vooral als vervanger hoe verse friet bakken in airfryer de oude frituurpan, hoe verse friet bakken in airfryer. En daarom vind ik ook dat we dit best vaker kunnen eten laten we het dan maar niet hebben over de mayonaise haha. Ik doe ongeveer een theelepel zout bij het water en de friet, roer dit door elkaar en doe dit op hoog vermogen een minuut grond voor tiny house 3 in de magnetron.

Lees meer. Wil je liever een lekker smaakje aan je patat dan kan je bijvoorbeeld ook knoflookolie gebruiken. Friet afspoelen en zorgvuldig drogen.

Bewaar de aardappelen niet op een koude plaats zoals de koelkast. De bereidingswijze voor deze frietjes haalde ik van de website van Philips, de uitvinder van de Airfryer. Dus zonnebloem, arachide-olie.