Iemand de ogen uitsteken spreekwoord betekenis

Geplaatst op: 07.02.2021

De wijsheid kijkt hem de ogen uit. In het land der blinden is éénoog koning.

Zijn ogen de kost geven. Je moet erg goed opletten als je iets koopt. Ergens een schepje bovenop doen. Het oog ziet altijd van zich af. De schellen vallen hem van de ogen.

Ergens zijn haak inslaan. Ergens een sluier over gooien. Twee kraaien pikken elkaar de ogen niet uit? Registreer je gratis. Ergens blijven kleven.

  • Gelijke schotels maken geen schele ogen. Weet jij het antwoord?
  • Zich ergens met een Jantje van Leiden afmaken.

Een kwaad oog op iemand hebben. Ergens ei of kuiken van willen hebben. Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Ergens zijn hoofd over klauwen. Een zeer oog kan het licht niet verdragen. Iemand naar de ogen zien.

Het laken door het oog van de schaar halen. Ergens mee verguld zijn. Men ziet den splinter in eens anders oog,maar niet den balk in des eigens oogen. Twee kraaien pikken elkaar de ogen niet uit. Je krijgt geen ontevreden gezichten als je alles eerlijk verdeelt. Ergens deel aan hebben.

2 spreekwoorden en uitdrukkingen bevatten `ogen uitsteken`

Volgende Spreekwoorden over je Neus vol Wijsheid. Over dingen die je niet weet kun je ook geen oordeel vellen. Hij gunt hem het wit in zijn oog niet.

Iets met lede ogen aanzien. Zich ergens rekenschap van geven. Weet jij het antwoord. Ergens over struikelen. Iemands gebreken niet willen zien. Het oog van de meester maakt de paarden vet.

De TaalApp

Als je met iemand wil trouwen moet je niet alleen op het uiterlijk letten maar vooral op het innerlijk. Ergens een dam tegen opwerpen. Ergens de kachel aan geven. Het werd hem groen en geel voor de ogen. Ik waag er een oog aan.

  • Twee oogen zien meer dan één.
  • Ergens deel aan hebben.
  • Dikwijls heeft men een oog van den hond om des meesters wille.
  • Een kwaad oog op iemand hebben.

Twee oogen zien meer dan n? Weet jij het antwoord. Vraag volgen, iemand de ogen uitsteken spreekwoord betekenis. Niets is goed in de ogen. Een zeer oog kan het licht niet verdragen!

Ergens een stokje voor steken. Het oog van de meester maakt het paard vet. Die maar n oog heeft wrijft het dikwijls Een zeer oog kan geen licht verdragen.

Weet jij het antwoord?

Ergens maling aan hebben. In het land der blinden is éénoog koning. Amadea 17 december Gold in this category.

Iemand liefhebben als de appel zijner ogen. Ergens de schouder onder zetten. Ergens de scherpe kantjes van afhalen.