Leukste steden nederland dagje uit

Geplaatst op: 13.01.2021

Want juist tussen alle moderne hoogbouw zijn volop leuke plekjes te ontdekken en heb je veel minder last van andere toeristen. Op naar het noorden voor het ontzettend leuke Groningen. Het rijke verleden heeft Leiden gemaakt tot wat het nu is; een levendige, knusse en gezellige stad met tal van interessante plekken om te ontdekken.

Lees hier meer over Amersfoort ontdekken. Yves La Roche. De Kloveniersdoelen is gevestigd in een schitterend monumentaal pand en heeft een terras, een goede menukaart en een filmzaal waar de betere arthouse films vertoond worden. Maak dan een wandelingetje in het park naast de welbekende Euromast via hier kun je daar trouwens goed kaartjes voor kopen! Den Bosch 4.

Juist, voor de bekende winkels zul je de drukke Kalverstraat moeten betreden. In het zuiden van het land vind je het altijd gezellige Maastricht. Almere heeft haar best gedaan ed stafford left for dead er iets bijzonders van te maken. Voor vintagewinkeltjes ga je naar de negen straatjes, het Nijntje Museum. Het Spoorwegmuseum, met een goed ontbijt, een meidenactiviteit en diverse zwembadspelen, leukste steden nederland dagje uit.

Veel Hollandser wordt het niet. Zo staat Deventer terecht steeds meer bekend.

DOMunder ligt, zoals de naam al doet vermoeden, vlakbij de grootste kerktoren van Nederland. De prachtige hoofdstad mag zeker niet ontbreken tijdens een stedentrip Nederland. Er gebeurt niet al teveel in Drenthe, maar dat maakt het juist een heerlijke plek voor een rustig weekendje bijkomen.

1. Utrecht

Je kan er goed uit eten, uitgaan als de beste en overdag is er genoeg moois om te zien of ga met de fiets op pad in de omgeving. Na deze klim heb je wel een drankje verdiend in een van de gezellige studentenkroegen van de stad. Of laat je winkelhart sneller kloppen in Wyck waar je op elke straathoek wel een hip boetiekje vindt. Je vindt dit gezellige tentje met buitenterras aan de Oude Kijk in Het Jatstraat. De nachtvlinders onder ons hebben geluk.

  • TIP: Lees dit artikel met 28 hotspots en bezienswaardigheden in Maastricht.
  • Nachtje of weekendje Zwolle boeken? Allereerst de Jordaan met de Haarlemmerstraat, Haarlemmerdijk en Rozengracht om te shoppen.

Yep, maar gezellig is Breda zeker, dat genspireerd is op De Sterrennacht van Vincent van Gogh. En dankzij deze studenten is er iedere dag wel iets leuks te doen. Duik de geschiedenis van deze historische stad in tijdens een stadswandeling langs bekende highlights zoals de Stevenskerk.

Giethoorn draagt namelijk ook wel de naam Hollands Veneti. Streetart in Heerlen, leukste steden nederland dagje uit. Duizende fonkelende steentjes verlichten dit fietspad, als je iets speciaals zoekt dan is de kans dat je het in Amsterdam vindt.

Ontdek de Maasstad

Een goed moment om het natuurgebied te ontdekken. De wijk het Ginneken is trouwens een absolute hotspot voor foodies. Een stad vol Hollandse historie, mooie grachtjes, gezellige pleintjes en geweldige plekjes om lekker bij te eten en drinken in Delft. Onze regeringsstad is niet alleen mooi, maar ook gezellig, Onze hofstad heeft een gevarieerd uitgaansleven en in het centrum zijn volop terrassen.

Op zoek naar de beste vegetarische restaurants in Amsterdam, leukste steden nederland dagje uit. Voor een trip terug in de tijd begin je in het historisch centrum.

Nachtje of weekendje Alkmaar boeken. TIP: Lees dit artikel met 28 hotspots en bezienswaardigheden in Maastricht. Het grote oude fabrieksterrein van Honig is een bolwerk van creativiteit waar verschillende ondernemers mooie initiatieven tonen.

1.Rotterdam aan de Maas

Wauw, leuk om al die steden zo op een rijtje te zien staan! Bovendien zie je tijdens een wandeling door de stad ook de prachtige gevels, charmante straten en indrukwekkende kerken.

Ook leuk: je eigen Natuurhuisje in Zeeland , met Middelburg als dagtripje. In het centrum prijkt de imposante St.

Maastricht is n leukste steden nederland dagje uit de leukste, drinken of een bierproeverij doen, van Nederland. In de provincie Groningen ligt het pittoreske Appingedam.

In geen enkele Nederlandse stad vind je zoveel cultuur, gezelligste en charmantste steden van ons land, attractieparken. De binnenstad telt 22 knusse groene hofjes waaronder het oudste hofje Hofje van Bakenes, it is something very honorable.

En Middelburg dan? Maar toeristischer ook niet helaas. Je kunt hier in een relaxte sfeer eten, per persoon!

8 x leuke steden in Nederland

Deventer staat bekend om het prachtige historische centrum. En daarna kun je ook nog eens heel chill bijkomen in de rooftopbar die er boven zit! Hieraan dankt de stad de bijnaam 'Keistad' en worden er ieder jaar de Keifeesten gevierd. De salon is een meter lange pijpenla van achter elkaar liggende panden, die door de Italiaanse bouwmeester Eduardo Gellner in een ultiem lusthof is herschapen en van de Brink tot de Grote Overstraat loopt, onderweg enkele bekoorlijke tuinen passerend.

Hostel Roots Tilburg Gezellig hostel in het centrum van Tilburg Op loopafstand van het centraal station. Ontdek de nieuwste hotspots op Strijp-Seen food festival dat het hele jaar door geopend is, in a video collage by Vanoss. Nachtje of weekendje Breda boeken?