Scooter op naam zonder rijbewijs

Geplaatst op: 13.01.2021

Bromfiets overschrijven in het weekend Je kunt op verschillende locaties terecht voor het op naam zetten van een bromfiets. Neem daarnaast altijd drie documenten mee: een geldig legitimatiebewijs, de kentekencard en de tenaamstellingscode.

Waar en wanneer kun je eigenlijk het kenteken van een bromfiets overschrijven? Dit heeft u nodig als u de brommer ooit wilt verkopen. Zodra een brommer op uw naam staat, hebt u een aantal verplichtingen.

Zorg tot slot dat je als vorige eigenaar de verzekering stop zet. Je hebt een paar gegevens nodig van de vorige eigenaar om dit te kunnen regelen zoals de originele tenaamstelling en het overschrijvingsbewijs. Alleen mag je er vanzelfsprekend dan niet mee rijden, ook niet ''dat kleine stukje'' vanaf het overschrijvingskantoor of koopplek naar huis..

Verder is het van belang dat je de kentekencard en de tenaamstellingscode van de scooter meeneemt. Opmerking van Hilde12 Scooter op naam zonder rijbewijs, al betaal je hier wel extra voor. Het is helaas niet mogelijk om een nieuwe tenaamstellingscode met spoed aan te vragen. Het met spoed aanvragen van een kentekencard is wel mogelijk, even een tipje. Diefstal en Brandschade i Naast de WA dekking wordt nu ook diefstal-of brandschade vergoed.

U kunt hier uw scooter verzekeren zonder rijbewijs bij Univ Niet de weg op zonder rijbewijs Houd er rekening mee dat u nog niet op de scooter mag rijden, zolang u daarvoor geen geldig rijbewijs heeft.

Check dus altijd eerst of de desbetreffende locatie wel open is.
  • Samengevat; brommer op naam zetten Er staat veel informatie op deze pagina.
  • Neem daarnaast altijd drie documenten mee: een geldig legitimatiebewijs, de kentekencard en de tenaamstellingscode.

Kan je een auto op naam zetten zonder rijbewijs?

De tenaamstelling van een voertuig verschilt per situatie. Het is tevens mogelijk om je bromfiets over te schrijven bij een postkantoor. Ook met een ID-kaart of een paspoort kunt u zich legitimeren.

Zorg dat je na de tenaamstelling het voertuig direct verzekerd of schorst. Bij het overschrijven op uw naam moet u wel een legitimatie tonen, maar dat hoeft niet het rijbewijs te zijn.

Dit doe je heel gemakkelijk via de website van het RDW! U heeft dan rustig de tijd om te vergelijken! Eventuele schade komt voor uw rekening. Het is mogelijk, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat u meteen de weg op kunt zodra u het rijbewijs haalt. Ingeval van particuliere aanschaf is het aan te raden om een kentekencheck te doen?

Opmerking van Hilde12

Bewaar deze code goed, aangezien je deze weer nodig hebt wanneer je de scooter bijvoorbeeld weer wilt verkopen. Is het ook mogelijk om zonder rijbewijs de tenaamstelling te regelen? Doe je dit niet en ga je er toch op rijden? Denk hierbij aan een geldig legitimatiebewijs, zoals een rijbewijs of paspoort.

Zonder brommerverzekering rijdt u onverzekerd rond en riskeert u een scooter op naam zonder rijbewijs boete. U heeft hiervoor ook de tenaamstellingscode nodig en een geldig ID, paspoort of rijbewijs? Hoe vraag ik een nieuwe tenaamstellingscode aan!

Dan kunt u daar uw brommer op naam zetten. Op dit verslag staat een 4-cijferige code; dit is het eerste deel van de tenaamstellingscode. Voorwaarde is wel dat je deze eerst op naam laat belgacom pages blanches belgique.

Wanneer worden scooters en bromfietsen overgeschreven?

Hiervoor heeft u een kentekencard nodig. Welke documenten moet ik meenemen en wie moeten hierbij aanwezig zijn? Bericht door Gast » ma 19 sep ,

Hij of zij zal de overschrijving dan verder regelen. Heeft u die. U kunt hier uw scooter verzekeren zonder rijbewijs bij Univ Niet de weg op zonder rijbewijs Houd er rekening mee dat u nog niet op de scooter mag rijden, zolang u daarvoor geen geldig rijbewijs heeft.

Check dus altijd eerst of de desbetreffende locatie wel open is! Zet erbij waarom het scooter op naam zonder rijbewijs is. Dit heeft u nodig als u de brommer ooit wilt verkopen? Maar het hebben van een rijbewijs is geen vereiste voor het kopen en het op naam  zett en van een  bromm er.

Niet de weg op zonder rijbewijs

Tot slot Zoals je leest kan je dus ook zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs een auto of motor op naam zetten. Is het overschrijven van mijn kenteken op zaterdag mogelijk? You also have the option to opt-out of these cookies.

WA Diefstal, Brand en aanrijding. Waar en wanneer kan ik mijn bromfiets kenteken overschrijven. De verzekering van de vorige eigenaar geldt niet meer.