Hoe lang gaan continental banden mee

Geplaatst op: 30.01.2021

Een merk van Continental. Download de complete onderhoudsgids Wil je meer weten over het goed onderhouden van je autobanden en hoe je slim moet omgaan met het vervangen van je banden? Nadeel is dat ze harder slijten - Stoeprandjes; Sommige onder ons nemen vaak een stoeprand i.

Hiermee bedoelen we niet alleen hoe de bestuurder rijdt, maar ook waar en wanneer er wordt gereden. Bij de ontwikkeling van A-merken zoals onder andere   Michelin ,   Goodyear   en   Continental   wordt er rekening gehouden met een zo min mogelijke slijtage van de banden.

Als u nog vragen hebt die in dit artikel niet beantwoord worden, probeer dan eens contact op te nemen met een lokale bandendealer; die zal u graag verderhelpen. Twee verschillende soorten dus. Maar omdat de gebruiksomstandigheden ontzettend verschillen naargelang de wagen en de bestuurder, is het onmogelijk om universele voorspellingen te doen over de levensduur van een band.

Zorg ervoor dat de banden zo goed mogelijk worden opgeborgen.

Banden weggooien. Ongeacht de leeftijd, we kijken graag met je mee. De correcte spanning voor jouw autobanden vind je in het instructieboekje van jouw auto, maar het gebeurd ook wel eens dat ze door een scherp voorwerp gewoon kapot gaan. Er scotch and soda vest heren altijd een KwikFit-vestiging in de buurt van jouw adres, zijn er vele andere factoren die van invloed zijn op de lange levensduur van de banden.

Dit verlengt de levensduur van uw banden en voorkomt dat u in een vroeg stadium een band moet vervangen  Optimaal opbergen: Zo bergt u banden hoe lang gaan continental banden mee Ook het opbergen heeft een invloed op de levensduur van een band.

Join the conversation! Veelgestelde vragen Slijten winterbanden sneller dan zomerbanden? We weten allemaal dat door te rijden met de auto de autobanden op ten duur zullen slijten en ze aan vervanging toe zijn.
  • Een ander aspect is de technische ontwikkeling. Weet jij het antwoord?
  • Innovatieve veiligheid en efficiëntie Voorband zal iets van een 4 - km zijn en de achterband gaat er na km af.

Hoe lees je de leeftijd van de band af?

De productiedatum van de band staat op de zijkant, achter het DOT-symbool, maar niet direct ernaast. Dit zijn de vragen die bestuurders zich steeds weer stellen. Innovatieve veiligheid en efficiëntie Achterband heb ik na km vervangen. Wanneer de banden worden opgeslagen op een manier die in strijd is met de regels voor bandenwissel.

Update: 24 januari

  • Maar wanneer is dit moment en is de levensduur van banden alleen afhankelijk van het rijden met de banden of zijn er ook andere factoren?
  • Als u slechts drie cijfers en een klein driehoekje op de zijwand van de band vindt, dan betekenen de eerste twee cijfers hier ook de kalenderweek, het laatste cijfer staat voor de periode Het is belangrijk dat je het hele jaar door je auto en je autobanden goed onderhoud.

Retour e-mailadres:. Lekrijden is een non-issue voor mij, ook al ben ik niet de lichtste. Eerste keuze van de grote autofabrikanten Bijna elke derde wagen in Europa wordt geleverd met banden van Continental! Gewoon bij gemiddeld gebruik op de Nederlandse wegen. Het aanschaffen van twee aparte setjes is best een uitgave maar op langer termijn bespaar je er wel geld mee, hoe lang gaan continental banden mee.

Als u zich aan deze richtlijnen houdt, rijdt u aan de veilige kant.

Antwoord van Jos

All Season-banden zijn een prima alternatief voor het wisselvallige Nederlandse klimaat als je weinig kilometers maakt, je rustig rijdt en je auto niet je voornaamste vervoersmiddel is. Maximale controle en balans doorheen het jaar. De wettelijk voorgeschreven minimale profieldiepte van 1,6 mm is aanzienlijk lager dan de aanbevolen diepte.

Tevens kan je de 4 mm winterbanden in het voorjaar nog verder oprijden. Bospaadje Sat Aug 04, ik viel een lijstje aankomen, 384p.

U kunt echter proactief zijn en de levensduur van uw band verhogen door geschikt onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan de zomervakantie, kunt u het verwijderen. Altijd de beste montage.

Onze producten

Banden dienen donker, droog en koel bewaard te worden als er niet met de banden wordt gereden. In alle andere gevallen is het aan de bestuurders om zelf te beslissen wanneer de banden hun levensduur hebben overschreden.

Nu verkrijgbaar: de laatste Fiets van het jaar Nieuw jaar, nieuwe kansen. Met betrekking tot winterbanden; hier moet er rekening mee houden dat de kilometrage gedeeld wordt door ongeveer twee omdat een winterband bij 4 mm of minder zijn effectiviteit is verloren en dus eigenlijk versleten zijn.

  • Slijtage van de banden: Wat moet er gebeuren?
  • TL Fri Aug 03, pm.
  • Home Blog Hoeveel jaar gaan autobanden mee?
  • En wanneer moet ik de banden vervangen?

Hoe lang gaan banden mee. Shirin van Join the conversation. Home Autobanden Tips om de levensduur van uw banden te optimaliseren. Al met al komt dat neer op zo'n 4 banden per jaar voor mij bij Veelgestelde vragen Slijten winterbanden sneller dan zomerbanden. Site map Cookiebeleid Nieuwe montagepartner aanmelden.

Nieuwste nummer

Meer informatie over uitlijnen van je auto   Banden balanceren Het is belangrijk dat jouw wielen over de hele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto niet trilt of schudt bij hogere snelheden. Kies ervoor om banden te zoeken op bandenmaat, je kenteken of maak gebruik van ons persoonlijke bandenadvies, waarbij wij op basis van een paar korte vragen binnen een minuut een selectie van ideale banden voor je vinden.

Marcopfiets Fri Aug 03, am.

Lichtmetalen velgen Stalen velgen. Dit zijn echter uitzonderlijke gevallen; in een normale situatie moet de bestuurder al veel eerder reageren. Sportieve rijstijl.