Wanneer krijg je ww uitkering

Geplaatst op: 22.01.2021

Heeft u nog geen DigiD? Success Bedankt voor uw feedback. Soms bent u niet verzekerd voor werkloosheid.

Ja Nee. Fictieve arbeidsverleden Het fictieve arbeidsverleden geldt alleen voor mensen die in of eerder geboren zijn. Verstuur e-mailadres. Wat zijn mijn rechten bij contractverlenging?

Krijgt u ontslag in uw proeftijd? UWV gebruikt het arbeidsverleden om te berekenen hoelang u recht heeft op WW. In de eerste twee maanden krijgt u 75 procent van uw dagloon.

Heeft u korter dan 1 jaar gewerkt. Deze vergoedingen zijn niet belangrijk voor de WW-uitkering. Weet u zeker dat u werkloos wordt. Bel of mail! Als u niet regelmatig werkt, tellen alleen de weken mee waarin u daadwerkelijk heeft gewerkt.

Extra informatie Werkt u in het onderwijs? UWV gebruikt het arbeidsverleden om te berekenen hoelang u recht heeft op WW.

Hoogte van de WW-uitkering

Raakt u werkloos en voldoet u aan alle voorwaarden? Het arbeidsverleden is het aantal jaren en maanden dat u voor uw werkloosheid heeft gewerkt. Bouw je pensioen op tijdens WW? Dan heeft u in alleen in uitzonderingssituaties recht op een WW-uitkering. Laat uw e-mailadres achter en we komen graag later met u in contact om onze website te verbeteren. Wat is de duur en hoogte van mijn WW-uitkering?

  • Klant waardering. Dan moet u hiertegen protesteren.
  • Toeslag Als uw totale gezins inkomsten onder het sociaal minimum komen, kunt u mogelijk een toeslag krijgen van het UWV. U telt dit fictieve arbeidsverleden op bij het feitelijke arbeidsverleden.

Dan kunt u een WW-uitkering aanvragen vanaf 1 week voor uw laatste werkdag. U heeft langer recht op een WW-uitkering als u voldoet aan de jareneis. Dan krijgt u een WW-uitkering als u ook aan alle andere  voorwaarden wanneer krijg je ww uitkering. Dit betekent dat u direct aan een nieuwe baan kunt beginnen.

Ja Nee. U krijgt een van onze juristen aan de telefoon. Om in aanmerking te komen voor een WW-uitkering, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:.

Uw werkgever betaalt hiervoor een bedrag aan UWV. U heeft er alles aan gedaan om te voorkomen dat u een WW-uitkering nodig heeft. Het maakt niet uit of u in deze jaren hebt gewerkt. U voldoet aan de zogenaamde wekeneis.

Voldoet u aan de 26 uit 36 weken-eis? Langdurig ziek of arbeidsongeschikt Bereid u voor op wat u financieel te wachten staat. WW staat voor Werkloosheidswet. Dan kunnen deze weken ook meetellen. UWV gebruikt cookies. Dit moet in het voorstel staan.

Voorwaarden WW

Heb ik recht op een WW-uitkering? Om in aanmerking te komen voor een WW-uitkering moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.

Sorry voor het ongemak.

  • Als u normaal gesproken minder dan tien uur per week werkt, dan geldt deze eis van vijf uur niet.
  • U verliest¬†minimaal vijf arbeidsuren per week.
  • Let op : vanaf het moment dat je een WW-uitkering aanvraagt, heb je ook een aantal plichten.
  • Antwoord delen Maak een keuze hoe u wilt delen.

Verwijtbaar werkloos U bent verwijtbaar werkloos als u door uw eigen schuld werkloos bent geworden. Het kan verstandig zijn om hulp van een advocaat te vragen bij het maken van uw bezwaar, wanneer krijg je ww uitkering.

De wachttijd is langer dan normaal. Er wordt niet gekeken naar inkomen van uw partner. Een juridische amro bank internetbankieren nl wanneer krijg je ww uitkering je vaststellingsovereenkomst is geen overbodige luxe. Het SV-loon is uw brutoloon per dag, inclusief het vakantiegeld en eventuele toeslagen.

Het kan dan nog 3 werkdagen duren voordat het bedrag op je rekening staat. Inloggen gebeurt met de DigiD-app of met sms-controle. Heb ik recht op een WW-uitkering.

Verzekerd voor WW

Als u normaal gesproken slechts zes uur per week werkt en u wordt voor drie uur ontslagen, dan bent u wel werkloos volgens de WW. In dat geval krijgt u minimaal 3 maanden een WW-uitkering.

Houd er dus rekening mee dat u in ieder geval een maand zelf financieel kan overbruggen.

U telt dit fictieve arbeidsverleden op bij het feitelijke arbeidsverleden. Ja Nee, terug naar zoekresultaten Sluiten Sluiten. Dan kunnen er soms uitzonderingen voor u worden gemaakt.